Undervis i slang

Slang kan bruges som en dåseåbner til arbejdet med både sprog og tekster. Man kan tage udgangspunkt i elevernes eget sprog, så de selv bidrager med stof til undervisningen.

Slang er især relevant for sproglig stil og gruppesprog. Men det peger videre på skønlitterære tekster som fx rap, på billedsprog, sætningens opbygning og dens led, ordklasser, synonymer og sproglig variation.

Du kan bruge det gratis undervisningsmateriale, der ligger her. Det kan tilpasses undervisning i folkeskolen og på de gymnasiale uddannelser.

Materialet er spændende og motiverende. Layoutet er tiltalende, og opgaverne kommer i dybden på en spændende og kvalificeret måde. Det er et omfattende og spændende undervisningsmateriale, som vil begejstre eleverne, samtidig med at de fagligt kan lære meget. Man kan bruge det hele eller dele af det i forhold til de elever, man har. Jeg kan kun anbefale, at man går i gang med arbejdet.

Der findes en relevant og brugbar oversigt for læreren over, hvorledes man kan arbejde med slang i forskellige sammenhænge.

Bente Bruun Jensen i Læsepædagogen

“Det er sejt at berige sit sprog med ord og udtryk, som får hjernen på gled hos den, der lytter. Kender du måske udtrykket ”Frisørporche” eller ”Pipfuglekursus”. Hvis ikke, så er det værd for 19 kr. at downloade appen på iPhone eller iPad.

.. ikke alene er Slangordbogens underholdningsfaktor stor, det er også værd med denne ordbog at give eleverne vidvinkel på sprogets mulighed for at visualisere og omskrive.

Lad eleverne gå på opdagelse og lege med sproget i deres egne produktioner.”

Inger-Lise Lund, Pædagogisk konsulent UCC

Undervisningsmaterialer på hjemmesiden er bare super!

Elena Gurova, lektor i dansk, Skt. Petersborg Statsuniversitet